Personeelsdag en Brownsberg
Lieve mensen,
Time flies when you'rehaving fun! Er is alweer zoveel gebeurd sinds mijn laatste verhaal.
Als eerste is er binnen de stage lichte verbetering opgetreden. Maaike en ik hebben een introductie programma gelopen binnen het BOG. Hierdoor kwamen we op allerlei verschillende afdelingen van het BOG. We zijn mee geweest met de malaria-arts die ons colleges gaf over malaria en wormziekten en we hebben dikke druppel preparaten en wormeieren onder de microscoop bekeken. Verder hebben we een ochtend gele koorts vaccinaties gezet, zijn we mee geweest met de milieu-inspectie (we kennen nu een aantal restaurants achter de schermen hier) en hebben we vele praatjes aangehoord.
Gisteren was de jaarlijkse personeelsdag van het BOG en zijn we gezellig mee geweest naar een strand. De dag bestond uit slapen in de hangmat, volleyballen, zwemmen en een boottochtje over de Surinamerivier. Omdat we de introductieweek hadden gelopen kenden we al een aantal mensen en was het een geslaagde dag.
Hoe de stage er volgende week uitgaat zien, is helaas voor ons een raadsel.
Afgelopen weekend was een hoogtepunt, want we zijn met 15 mensen uit ons huis een weekend naar Brownsberg geweest. We vertrokken om 8 uur nadat de meesten maar een aantal uurtjes slaap hadden gepakt en gingen met een volgestouwd busje op weg. Het eerste deel ging soepel, het tweede deel bestond eruit door met de bus de ongeasfalteerde weg naar boven te rijden. Dit was een avontuur en ik was blij toen we boven stonden. Vlak voor we boven waren zijn we uitgestapt omdat er een luiaard vlak langs de weg hing. Wat een geweldige beesten, alles maar dan ook alles gaat in slow motion.
Voor die dag stond een wandeling naar twee watervallen op het programma, Een tocht stijl naar beneden bracht ons bij de Irene,- en de Leoval. Allebei prachtig en heerlijk om in af te koelen, voordat de zware tocht omhoog zou beginnen. Die wandeling omhoog was pittig, zeker als je zoals ik niet een al te beste conditie hebt.
Toen we boven waren was er inmiddels gekookt en na dat iedereen geducht was hebben we cocktails gedronken bij het kampvuur en is iedereen op tijd zijn hangmat ingerold.
Dag 2 bestond uit een wandeling van 2 uur naar de Witte kreek, een water midden in de jungle. De wandeling was minder zwaar dan die van de dag ervoor maar na de terugreis was iedereen op nieuw blij een douche te kunnen nemen.
Alleen de terugreis stond nog voor de deur en toen we met dezelfde bus ook weer de berg af waren gekomen, was iedereen ‘s avonds moe maar voldaan na een prachtig weekend.
Vandaag is een nationale vrije dag in verband met het Suikerfeest. Iedereen slaapt lekker uit nadat het gisteren weer erg gezellig was in de Havana.
Komend weekend staat er nog weinig op het programma, maar ik weet zeker dat het weer super wordt.
Liefs Nikki
Nikki! Het werd ook wel weer tijd voor een bericht :-) Blij te horen dat de stage verbeterd is en dat je je ook in de weekenden weet te vermaken!
Dikke kus
PS. als trotse student engels moet ik je er wel even op wijzen dat "your" een bezittelijk naamwoord is, wat jij bedoelt is "you're" als afkorting voor you are.. Een nuttige les voor als je ambitie hebt om meer in het engels te schrijven..
Oeps.. zal het even verbeteren. :)
Because. We. Are. Your friends! You'll never be alone again!
Zo, dat was mijn bijdrage in het Engels. Speciaal voor Nienke.
Nu weer speciaal voor jou, Nik:
Lieve Nikki,
Wat een prachtige verhalen weder. Niet teveel drinken, hè? Want ik hoorde dat dat slecht is voor je lever, haha.
Vet Coole Luiaard. Hier alweer druk aan het studeren of een poging tot in ieder geval. Ik heb namelijk net als iedereen iets onder de leden. Het doet pijn aan mijn keel. Ik ben vreselijk ziek.
Ga nog maar een paar weken genieten van het warme weer en veel zwemmen und so weit. Ik neem je wel mee naar de sauna als je terug bent, dan heb je een overgang naar de oerendkoude winters hier.
Nou, viel spass machen en tot schrijfs.
Daaaagh, x
Lieeeeve Nik!
Wat suuuuper om te lezen dat Brownsberg zo mooi was!! Hihi, ben je in een 'boembusje' omhoog gereden? Brrrr! Eng! En ook zeer goed dat er eindelijk een beetje vaart in je stage zit! Klinkt allemaal zeer goed!
Oeh, maar Havana: vertel! Heb jij al salsa gedanst of lekker je billen laten schudden daar midden op de dansvloer? Zoooo leuk!
Ik krijg morgen m'n cijfer van m'n scriptie terug en ik ben NERVEUS!! enorm! Maar ik zal t je wel laten weten wat het is geworden!
In de tussentijd moet jij daar lekker blijven genietah, noh?! No spang en bigi brasa!
Lobi van Frans!
He lieve Nikki,
Klinkt heerlijk allemaal, relaxed dat je er zoveel dingen bij kunt doen! En op de helft alweer...wat gaan mooie dingen toch altijd snel voorbij he! Zelf alweer een week terug van vakantie, maar het lijkt al weer tijden geleden...
Dikke kus.