Hallo!
Een update uit het prachtige Suriname. Als eerste is er te melden dat er bij onze stage erg weinig veranderd is. Maaike en ik hebben afgelopen week gewerkt aan onze opdracht over voeding en hebben allebei een opzet af. De volgende stap is om dit in de praktijk te kunnen bekijken, maar helaas is hier nog niets voor geregeld. Verder ligt het internet er af omdat ze tijdens het asfalteren op het terrein van het BOG de internetkabel hebben doorgesneden dus we hebben vandaag de dag vrij gekregen.
Hierdoor hebben Maaike en ik vandaag het stage complex voor ons zelf alleen. Heerlijk!
We zijn zelf nog achter de Medische Zending (artsen die de binnenlanden ingaan) aangeweest en helaas hebben ze daar maar 1 plek in onze laatste stage week. We hebben geloot en Maaike mag mee.
Het afgelopen weekend was weer heerlijk. Donderdagavond zijn we uit eten geweest met de groep bij zus en zo een restaurant waar ook iets anders besteld kan worden dan kip en rijst. Een forse regenbui gooide een klein beetje roet in het eten, want we moesten met tafel en al verplaatsen omdat anders de voeten niet droog bleven. Ook zwommen we zo'n beetje met de taxi op weg naar huis.
Vrijdag zijn we met het hele huis naar La Caff geweest een bar hier in het centrum waar zowel binnen als buiten gedanst, gepraat en gedronken kan worden. We konden het niet al te laat maken want voor de zaterdag stond een tripje op het programma. Dolfijnen, plantage rut en werk en fort nieuw Amsterdam. Dus om 3 uur zaten we in de taxi terug, toch iets later dan gepland.
Iedereen stond moe en een lichtelijk brakjes om half negen klaar om met de taxi naar de steiger te gaan waar we zouden vertrekken. Als eerste gingen we dolfijnen kijken in de uitmonding van de Surinamerivier. Ik dacht dat er een stuk of 5 zouden zien maar er waren er ontzettend veel. In groepjes kwamen ze telkens nieuwsgierig naar boven. Het was wel heel moeilijk om ze goed op camera vast te leggen, want elke keer was ik net te laat. Veel foto's van alleen water of lucht heb ik weer weggegooid. Daarna gingen we door naar een oude plantage aan de Commewijnerivier, Rust en Werk, waar tegenwoordig koeien worden gehouden. Het was interessant maar het was inmiddels 12 uur en de zon brandde nogal, volgens de Surinaamse gids was een van de warmste dagen sinds tijden.
Na kip met rijst gegeten te hebben was het tijd voor de laatste stop: fort nieuw Amsterdam, dat gebouwd is om de plantages te beschermen. Om 4 uur waren we thuis en we zijn direct het zwembad ingedoken, om heerlijk af te koelen. Daarna nog even geslapen, want ‘s avonds hadden we een barbecue voor Mark zijn verjaardag. Het was heel gezellig en er waren zo'n 24 djogo's ( liter flessen bier) ingeslagen.
Zondag ben ik samen met Maaike, Edwin en Britte Paramaribo nog in geweest om toch het Onafhankelijkheidsplein maar eens te gaan bekijken.
Het was kortom weer een geslaagd weekend.
Op naar het volgende weekend en hopelijk verandert er in de tussentijd iets op de stage waardoor dat ook beter wordt!
Liefs Nikki
Nikkilientje! Wat een belevenissen, maar je hebt er blijkbaar ook foto's van gemaakt, kun je die ook met ons delen? Ben je al bruin geworden van de brandende zon? En je hebt blijkbaar ook al meerdere vriendjes gemaakt :-) Geniet van je vrije dagje! Dikke kus
Hoei veel meegemaakt al jaa. Ik ben ook wel benieuwd naar wat mooie kiekjes! Viel spass!
xx
Lieve NIK!!!
Wat leuk om al je verhalen tot nu toe te volgen!!
Ik ben ook erg benieuwd naar nog meer foto- materiaal!!! Geniet vooral van het heerlijke weer daar en van al het moois!! (Ik ben net terug uit Barcelona en ik wil ook weer terug nl)
Dikke KUS!!!
Hej wat leuk om te kunnen lezen hoe het je afgaat in het warme suriname!
kus!
Joehoeiiiii Nik!!
Al lekker aan de djogo's liggen lurken lees ik ;)
TOP! Wieehieee La Caff! zo leuk om het allemaal te lezen!
Ik hoop dat je stage een beetje beter wordt in de komende weken, maar geniet maar lekker van je rust! Hier regent het de héle dag, dus erg saai. gelukkig wel een goede dag om in de UB te zitten.
Geniet van álles!
Oja, en ben je al 'poppetje', 'witje', of 'maxima' genoemd? hihiih!
Héle dikke knuffel en X!
Klinkt allemaal heerlijk! Wel allemaal op de manana manier van leven! Hopelijk vlot je stage straks wat!
Dikke kus uit thailand!
Nikmans!!
Leuk leuk leuk, trekt mij ook wel daar te leven.. Rustig aan en het komt allemaal heus wel hihi.. Succes met alles :)
X
Lieve nips,
Ah dolfijnen fotograferen, been there. Niet te doen.. En laten we eerlijk zijn een beetje vakantie had je ook wel verdiend.
Kusjes uit Chapel Hill
Ha Nikki!
Klinkt echt als een topweekend! Leuk dat je daar een groep hebt om dingen mee te doen, en dat je al veel van het land gezien hebt!
Hoe is het nu op je stage? Kunnen jullie al wat meer doen en zijn jullie al met de praktijk begonnen?
Geniet van alles! Liefs
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.